Ajdovci bodo sodelovali s Kitajci: PIPISTREL LETI V JURONG

Foto: FB Pipistrel

Ajdovska občina je podpisala sporazuma o vzpostavitvi prijateljskih odnosov s kitajsko občino Jurong, kjer živi pol milijona prebivalcev. Sodelovanje bo potekalo na področjih gospodarstva, trgovine, industrije, znanosti, tehnologije, kmetijstva, varstva okolja, turizma in kulture. Pobudnik zanj je bil Ivo Boscarol, ker bo Pipistrel v tem kitajskem kraju gradil svojo tovarno.

Foto: FB Ajdovščina Moja Občina
Jurong je ena izmed gospodarsko najuspešnejših občin na Kitajskem, kar je po mnenju ajdovskega župana Tadeja Beočanina, ki je podpisal sporazum, velika vzpodbuda za sodelovanje na področju trgovine in gospodarstva.

V sporazumu sta občini zapisali, da sta pripravljeni vzpostaviti ugodne pogoje za sodelovanje, izmenjavo informacij in izkušenj glede skupnih zadev ter preučiti načine za spodbujanje sodelovanja tudi na drugih področjih z namenom krepitve medsebojnega razumevanja in prijateljstva med narodoma.

Foto: mojaobcina.si – Jurong, Kitajska

Sporazum o sodelovanju na številnih področjih bo veljal pet let. Če nobena izmed občin šest mesecev pred iztekom sporazuma tega ne bo želela spremeniti, se bo sodelovanje podaljšalo še za naslednjih pet let. Občini se nameravata redno obiskovati, da bosta vzdrževali stike, za kar bosta skrbela oba občinska urada.

Uredništvo