Izjemna referenca ajdovskega Pipistrela: ZA AMERIŠKE SPECIALCE

Foto: FB Pipistrel

Podjetje Pipistrel iz Ajdovščine že sedem let dobavlja letala za nadzor iz zraka specialni enoti ameriške vojske. To je ena največjih referenc pri potencialnih kupcih, ki sproži povpraševanje tudi drugod po svetu.

“Predvidevamo, da bo v prihodnje ta del našega programa še toliko bolj zanimiv, ker je ta referenca, ki je bila zdaj objavljena, že sprožila povpraševanje tudi drugje po svetu. V zadnjih dneh smo dobili konkretna povpraševanja iz Arabskih Emiratov in Saudske Arabije za podobna letala. Delati za ameriško vojsko pomeni najvišji standard in če te oni sprejmejo, je produkt dober in je priznan kjerkoli po svetu, pa naj bo to prijatelj ali sovražnik ZDA,” pravi direktor in solastnik podjetja Ivo Boscarol.

V zadnjega pol leta je Pipistrelova prodaja v Azijo mirovala, sedaj pa jo znova vzpostavljajo. Trenutno imajo več težav pri prodaji v Južno Ameriko.

Predstavniki specialnih enot ZDA so z ajdovskim podjetjem navezali poslovni stik pred desetletjem. Ajdovsko podjetje jim letala dobavlja že sedem let in kot kaže so z njimi zadovoljni. Gre za velike, večmilijonske posle. V podjetju so zavezani k molčečnosti, zato več podatkov o prodaji ne morejo izdati.

Foto: FB Pipistrel – Ivo Boscarol

Tudi v času epidemije je Pipistrel normalno delal. “V našem podjetju so nihanja vedno prisotna. Bodisi zaradi valutnih težav, lokalnih vojn ali političnih težav. Skratka, v zadnjih tridesetih letih imamo vsak dan kakšno krizo in smo na njih navajeni,” pojasnjuje Boscarol.