Umetniško potovanje in povezovanje dveh dežel: NASPROTJA IN AVTENTIČNOST

Foto: Arhiv PS

Patricija Simonič bo skupaj s priznanim italijanskim slikarjem Pietrom Orsinijem konec tega meseca odprla razstavo v palači Pasi, v mestu Bognacavallo v bližini Ravene.

Naslov slikarske razstave je »Viaggio artistico SI – IT«, torej Umetniško potovanje in povezovanje dveh dežel – Slovenije in Italije, umetniško izražanje dveh slikarskih mojstrov kot o tem pišejo v Italiji, ki se bosta z uradnim odprtjem razstave javnosti predstavila 28. septembra 2019. Lahko bi rekli, da so njuna dela popolna nasprotja, vendar sledijo k istemu umetniškemu cilju – avtentičnosti.

Umetniški dogodek dveh slikarjev »Mostra de Piturra« kot pravijo, se bo odvijal v sklopu dogajanja »Festa di S. Michele a Bagnacavallo 2019«. Na slikarski razstavi Orsinija in Simoničeve pričakujejo več tisoč obiskovalcev.

Foto: Arhiv PS

Orsinijevo umetnost definirajo krajine njegovega rojstnega kraja, ki ga slikar pozicionira v različna estetsko ovrednotena, morda že imaginarna okolja. Simoničevo pa poznamo kot slikarko, ki jo zaznamujejo njena z intenzivno kompozicijo, monokromno barvno paleto in globokim duhovnim podtonom nabita platna, zasnovana v tradicionalnih pristopih slikanja. Umetnica je znana predvsem po svojem slikarskem opusu del »Ona«.