Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina ima odprt razpis za izvajalce zimske službe po Gori. Drobljenec za posipanje je že na zalogi, naročena pa je tudi že sol za posipanje. Zimska služba se torej vzpostavlja, želja pa je, da bi kar čim dlje ostajala zgolj v pripravljenosti.

Mraz zadnjih dni nam žuga, da je zima pred vrati. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina preko razpisa že išče izvajalce zimske službe po Gori. Ta je od Predmeje do Vodic razdeljena na 14 sklopov.

Vodja službe, Rok Rojko, računa na podobne izvajalce, kot v lanskem letu. To so pretežno domačini s svojimi delovnimi stroji, ki so pri delu hitri in učinkoviti. Komunalno stanovanjska služba pa jih sproti zalaga s posipnim materialom. Drobljenec je na zalogi, prva zaloga posipne soli je že na poti, dogovor z dobaviteljem pa sklenjen. Rojko ocenjuje, da se bo za posipanje cest po celotni občini potrebovalo okoli 350 ton soli in kakšno tono več drobljenca.

Ceste po dolini in na Vipavskih gričih pozimi pluži in posipa Komunalno stanovanjska družba. Čeprav zakon pravi, da se s pluženjem snega prične potem, ko je na cesti 10 cm snega, pa gredo v naši občini plužni kamioni na pot že prej, takoj ko je prevoznost ovirana. 

Spletno uredništvo
Vir: Občina Ajdovščina