Konzorcij Mestne občine Nova Gorica, Občine Brda, Šolskega centra Nova Gorica in Doma upokojencev Nova Gorica je s pomočjo Agencije Golea uspešno pridobil nepovratna sredstva na javnem razpisu za sofinanciranje izgradnje sončnih elektrarn na javnih stavbah in parkiriščih. Konzorcij je prejel 891.549,00 EUR nepovratnih sredstev, kar bo omogočilo postavitev 18 novih sončnih elektrarn.

 

Med objekti, kjer bodo nameščene sončne elektrarne, so SE Stadion Nova Gorica, več osnovnih šol in vrtcev, Dom upokojencev ter občinske stavbe. Projekt bo imel pozitiven vpliv na zmanjšanje stroškov za električno energijo in pomembno prispeval k zmanjšanju okoljskega odtisa.

Novogoriški župan Samo Turel je projekt označil kot pomemben korak k povezovanju občin in javnih institucij ter k zelenemu prehodu. Župan Občine Brda Franc Mužič je dodal, da je sodelovanje med občinami ključnega pomena za optimizacijo stroškov in krepitev medsebojne pomoči.

Projekt predstavlja vzorčno sodelovanje, ki spodbuja povezovanje in trajnostno uporabo javnih površin za pridobivanje čiste energije.

 

Spletno uredništvo,

Vir: MONG