V nedeljo popoldne je v bližini Bovca prišlo do tragičnega dogodka, ko je 65-letni poljski kajakaš med veslanjem po reki Soči nenadoma umrl. Po poročanju policije je do nesrečnega dogodka prišlo zaradi nenadnega zdravstvenega zapleta, ne pa zaradi nesreče na vodi.

Dogodek se je začel okoli 13. ure, ko se je skupina sedmih poljskih kajakašev, med katerimi je bil tudi pokojni, v lastni režiji podala na spust po reki Soči iz vstopnega mesta v Čezsoči. Približno uro pozneje, ko je skupina že skoraj dosegla izstopno točko pri slapu Boka blizu naselja Žaga, je 65-letni kajakaš nenadoma prenehal veslati in se s kajakom ustavil ob levem bregu reke. Nato je odvrgel veslo in se prevrnil v vodo, kar je takoj pritegnilo pozornost njegovih prijateljev.

Prijatelji so hitro priskočili na pomoč, ga potegnili na desni breg reke ter takoj začeli s poskusi oživljanja, saj kajakaš ni kazal znakov življenja. Kmalu so na pomoč poklicali reševalne službe. Do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči iz Tolmina so jim pri reanimaciji pomagali tudi policisti, vendar je bilo vse prizadevanje zaman. Dežurni zdravnik je ob prihodu na kraj dogodka le še potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo, ki bo izvedena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Po prvih ugotovitvah je smrt posledica nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, kar bo dokončno potrdila obdukcija. Bovški policisti so po pregledu okoliščin dogodka izključili možnost tuje krivde in bodo o svojih ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo