8. reli Mahle v Novi Gorici: NOVOST SUPERSPECIAL

Foto: FB Rally Nova Gorica

Konec tedna se bo nadaljevalo državno prvenstvo v reliju. Po poletnem premoru se bodo vozniki merili na reliju Mahle v Novi Gorici, kjer bosta glavna favorita za zmago Rus Nikolaj Grjazin (VW Polo R5) in vodilni v DP Rok Turk (Hyundai i20 R5).

Novogoriški reli sestavlja 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 151 kilometrov. Prireditelji iz AMD Gorica se lahko pohvalijo z več kot sto prijavljenimi, med njimi je tudi 13 dirkalnikov razreda R5.

Startno številko ena so dodelili mlademu ruskemu upu Grjazinu, ki je predlanski zmagovalec novogoriškega relija, letos pa je v SP razreda WRC2 (dirkalniki razreda R5) slavil že dvakrat. V Novi Gorici bo prvič vozil Volkswagnov dirkalnik. Njegov nastop bo namenjen predvsem testiranju. V mednarodni konkurenci izstopajo še lanski zmagovalec Čeh Ondrej Bisaha (Ford Fiesta R5), Madžari Ferenc Kiss (Škoda Fabia R5), Krisztian Hideg (Škoda Fabia R5) in Gergerly Fogasy (Ford Fiesta R5) ter Nemec Hermann Gassner jr. (Hyundai i20 R5).

Foto: FB Rally NG

Novost na reliju, ki bo potekal danes in jutri, bo superspecial po novogoriških ulicah. Letos bo kot vzporedna prireditev potekal tudi Eco reli, namenjen serijskim električnim in hibridnim avtomobilom, tekmovanje pa bo prvič del pokala Regularity krovne zveze Fie.

Med domačimi dirkači bosta zmago lovila aktualni prvak Rok Turk in Boštjan Avbelj (Škoda Fabia R5), ki sta letos zmagovala na prejšnjih relijih. Avbelj je dobil velenjskega, Turk pa Vipavo, Ino Delto na Hrvaškem in Železnike.