64-letnik voznik umrl v šempetrski bolnišnici: PO STRMEM POBOČJU

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Med naseljema Zadlaz in Čadrg, v občini Tolmin, se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 64-letni voznik osebnega avtomobila. Prepeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je kasneje podlegel poškodbam, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Med vožnjo po klancu navzdol proti zaselku Zadlaz, na delu, kjer cesta ni zavarovana z ograjo, je 64-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega vzroka zapeljal desno izven vozišča. Po okrog 250 metrih je vozilo na strmem gozdnem pobočju v bližini ene od stanovanjskih hiš v Zadlazu obstalo na boku naslonjeno na drevo. Hudo poškodovanega voznika so nezavestnega našli približno 50 metrov od avtomobila.

Foto: ML

Na kraju prometne nesreče so poleg tolminskih policistov posredovali še pripadniki gorske policijske enote PU Nova Gorica, tamkajšnji gasilci in člani GRS Tolmin, ki so hudo poškodovanega voznika prenesli do ceste. Tam so mu prvo pomoč nudili reševalci iz tolminskega zdravstvenega doma in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je kasneje zaradi poškodb umrl. Zdravnik iz šempetrske bolnišnice je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. 64-letni voznik je deveta letošnja smrtna žrtev na severnoprimorskih cestah.