6.000 evrov škode na šotoru za testiranje v Novi Gorici: IDENTIFICIRANI STORILCI

Foto: Ervin Čurlič, regijski štab CZ za severno Primorsko

Zgodba okrog poškodovanja šotora v Novi Gorici, kjer ekipa ZD Nova Gorica med tednom vsak dan izvaja množično testiranje za prebivalce 6 občin, se počasi razpleta, poroča regijski štab CZ za severno Primorsko. Povzročitelje škode, ki znaša skoraj 6.000 evrov, so identificirali.

Uprava R Slovenije za zaščito in reševanje, ki je lastnica šotora, je na Policijsko upravo Nova Gorica podala predlog za pregon storilcev ter uveljavljenje povzročene škode. Policija jih je že identificirala. Očitno ti niso prav resno jemali opozorilne table na šotoru, da je ta pod video-nadzorom.

Poveljnik CZ za severno Primorsko mag. Samuel Kosmač je ob tem dejanju izrazil razočaranje: „Civilna zaščita v trenutni situaciji poizkuša kar se da pomagati zdravstvenim izvajalcem, tako testiranj kot cepljenj. Trudimo se delovati v dobro vseh državljanov, zato se mi zdi neprimerno in nesprejemljivo, da posamezniki svoje nestrinjanje z določenimi ukrepi izražajo na takšen način in s poškodovanjem tuje lastnine.“

Foto: EČ, regijski štab CZ za severno Primorsko

Prvega februarja so prostovoljci mestne občine Nova Gorica, ki pomagajo pri logistični izvedbi testiranja, na eni strani šotora opazili napis z razpršilcem „MAZAČI“. Poškodovanje je bilo takoj prijavljeno policiji. 20. februarja se je zgodilo novo poškodovanje šotora, in to z veliko daljšim zapisom. Poškodovane dele šotora bo potrebno zamenjati. Cena znaša skoraj 6.000 evrov.