50-letnik spolno nadlegoval štiri deklice: TRI LETA IN POL

Foto: Pixabay

Zaradi spolnih napadov na štiri deklice, stare od šest do devet let, so na novogoriškem okrožnem sodišču na zaporno kazen treh let in pol obsodili 50-letnega moškega iz zgornje Vipavske doline.

Za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen od treh do osmih let.

50-letnika so prijeli konec letošnjega aprila. Od takrat je na sojenje čakal v priporu. Moškega doslej še niso kazensko obravnavali. Že pred predobravnavnim narokom je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodnica tudi sprejela. Zaradi več kaznivih dejanj spolnega napada na osebe, mlajše od 15 let, ga je nato obsodila na tri leta in pol zapora, poročajo Primorske novice.

Foto: ML

Tožilstvo je moškemu očitalo več spolnih napadov na osebe, mlajše od 15 let, ki so se zgodili od leta 2016 do letošnjega aprila. Oškodovane deklice so bile štiri, stare pa naj bi bile od šest do devet let. Med njimi naj bi bile tri njegove nečakinje in njihova prijateljica. Ko so deklice o vedenju moškega povedale staršem, so ti ukrepali in ga prijavili pristojnim službam.