49-letna jadralna padalka na pobočju Stola strmoglavila v smrt

Foto: FB Gorsko reševalna zveza Slovenije (fotografija je simbolična)

Včeraj, nekaj minut pred 14. uro, je na pobočju Stola nad Kobaridom strmoglavila 49-letna jadralna padalka in se smrtno ponesrečila.

Včeraj ob 12.50 je skupina osmih jadralnih padalcev iz Nemčije, med katerimi je bila tudi nesrečna 49-letnica, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Zaradi težko dostopnega terena so preminulo kasneje prevzeli člani združene ekipe gorske reševalne službe in helikopterske nujne medicinske pomoči in jo s policijskim helikopterjem prepeljali na helidrom v Tolmin, kjer je pokojno prevzela pogrebna služba.

Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. O tragični nesreči so obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Foto: Pixabax (fotografija je simbolična)

Gorski reševalci GRS Tolmin so preiskali težko dostopno in močno zaraščeno severno pobočje Stola in našli negibno jadralno padalko iz Nemčije, ki ni kazala znakov življenja. Zdravnica Splošne ambulante Kobarid je na kraju lahko le potrdila njeno smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.