V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.667 klicev. Med 674 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 8.25 je na Lackovi cesti v Mariboru, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator.

Ob 10.37 je na cesti Ratež—Šentjernej pri naselju Ratež, občina Novo mesto, padel motorist. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in pregledali kraj dogodka. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.54 sta v Naklem trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. Reševalci so pregledali udeleženki in eno prepeljali v ZD Kranj.

Ob 11.47 sta na cesti Dobliče—Stari trg ob Kolpi, občina Črnomelj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.21 sta na regionalni cesti med naseljema Volče in Čiginj, občina Tolmin, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi treh lažje poškodovanih oseb, do prihoda vzdrževalcev javne infrastrukture usmerjali promet, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče.

Ob 17.06 se je v naselju Gabersko v Trbovljah osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč NMP pri oskrbi ponesrečenca ter avtovleki pri nalaganju vozila. Reševalci so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Trbovlje.

Ob 18.35 sta v Novakovi ulici v Mengšu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 20.00 sta na cesti Črnomelj—Vranoviči, občina Črnomelj, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Črnomelj. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Novo mesto.

24. 8. 2023 ob 21.45 se je na regionalni cesti v naselju Martjanci zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 47-letna voznica osebnega avtomobila je v desnem ovinku zapeljala levo iz ceste, kjer je trčila v obcestni jarek in drevesa ob cesti. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 drzno tatvino ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 231 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 218 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (109), Maroka (40), Bangladeša (24).

Spletno uredništvo