45-letnik s pirotehniko zanetil požar na Nanosu

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Okoli 11. ure so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske, ki je na požarišče zlil 9.000 litrov vode, pogasili požar, ki je sinoči izbruhnil na Nanosu. Po poročanju policije naj bi požar zanetilo pirotehnično sredstvo, ki ga je odvrgel 45-letni moški iz Postojne.

Kot smo že poročali, je sinoči, nekaj čez 19. uro, zagorelo na nedostopnem območju tik pod vrhom Nanosa. Ognjeni zublji so zajeli približno tri hektarje travnatih površin. Pri gašenju požara je sodelovalo 61 gasilcev iz več prostovoljnih gasilskih društev.

Skupina ljudi je sinoči hodila proti vrhu Nanosa. Približno 400 metrov pod vrhom je moški iz Postojne na pohodno pot odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je po eksploziji zanetilo požar, ki se je zatem hitro razširil po pobočju, sporočajo iz Policijske uprave Koper. Zoper moškega, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo, bo zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju podan predlog na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Foto: FB PGD Razdrto

Območje požara še vedno spremljajo, ker so na požarišču ostala manjša, a nenevarna žarišča. Osrednji cilj, ki je bil zaščititi RTV oddajnik in Vojkovo kočo na Nanosu, so dosegli, pojasnjujejo iz Uprave RS za zaščito in reševanje.