29-letni Bric Jakob Bizjak Mladi vinar Slovenije 2021

Foto: mladivinar.si

Z nazivom Mladi vinar Slovenije 2021 se je okitil 29-letni Bric Jakob Bizjak iz Brestij. Vinska bitka se je odvijala med tremi super finalisti; penečim vinom Pallidia Brut Kraševke Petre Sanabor, belim Chardonnayem Jakoba Bizjaka in rdečim Cabernet sauvignonom lanskega zmagovalca, Andreja Erzetiča, ki prav tako prihaja iz Goriških Brd.

Jakob Bizjak že od malih nog pomaga na kmetiji, kjer imajo 17 hektarjev zemlje, od tega jih 13 prekrivajo trte. S pridelavo vina se je začel ukvarjati v srednji šoli, prestižen naziv pa si razumljivo želi čim bolje izkoristiti. „Moram reči, da sem razglasitev že nestrpno pričakoval, zato sem zmage še toliko bolj vesel. Občutek je res neverjeten. Veselim se poslovne priložnosti, ki mi jo je natečaj omogočil, saj imamo mlado blagovno znamko, ki potrebuje več prepoznavnosti. Na natečaj se bom zagotovo prijavil tudi naslednje leto,“ se naziva Mladi vinar Slovenije 2021 veseli Jakob Bizjak.

Zmagovalno vino bo predvidoma v začetku pomladi umeščeno na police Lidlovih trgovin po celi Sloveniji.

Foto: Pixabay

Deveti natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje se je uspešno zaključil. Strokovna ocenjevalna komisija je med skoraj 30 prijavljenimi vini izbrala sedem finalistov. Med temi sta partnerja natečaja, Vinski univerzum in Lidl Slovenija, izbrala tri super finaliste, po enega iz vsake od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino. Vinska bitka med tremi super finalisti – penečim vinom Pallidia brut nature Petre Sanabor, belim chardonnayem Jakoba Bizjaka in rdečim cabernet sauvignonom Andreja Erzetiča, sicer lanskega zmagovalca natečaja, je bila na spletni razglasitvi najboljšega med njimi zaključena. Na spletnem dogodku sta partnerja projekta v sodelovanju s portalom Ovinu časnika Finance, naziv Mladi vinar Slovenije 2021 nadela 29-letnemu Jakobu Bizjaku z Domačije Bizjak.