28-letnik z območja Nove Gorice osumljen poskusa ropa novogoriške trafike

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so našli osumljenca poskusa ropa trafike, ki se je zgodil 13. maja v Novi Gorici.

V preiskavi so ugotovili, da je osumljenec storitve kaznivega dejanja poskusa ropa 28-letni moški z novogoriškega območja, ki je bil v preteklosti že obravnavan za različna premoženjska kazniva dejanja.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je osumljeni moški z zakritim obrazom pristopil do pulta poslovalnice v Novi Gorici in od zaposlene zahteval gotovino. Pred njo je položil list papirja, na katerem je bila napisana zahteva po izročitvi gotovine. V tistem trenutku je do prodajalne prišla stranka, storilec pa je s kraja dogodka pobegnil, ne da bi si ob tem karkoli prilastil. Za njim se je zgodila vsakršna sled. Med poskusom ropa uslužbenka poslovalnice ni bila telesno poškodovana, še sporočajo iz PU Nova Gorica.

Foto: FB Slovenska policija

Policisti so osumljenega zaslišali v sklopu preiskave kaznivega dejanja. Zoper njega so na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa.