Eksplozija v bivšem Idealu v Novi Gorici: UHAJANJE PLINA IN PRIŽGANA PEČ

Foto: FB Slovenska policija

Kot so ugotovili novogoriški kriminalisti ob pomoči strokovnjaka za požare in eksplozije Nacionalnega forenzičnega laboratorija Generalne policijske uprave, naj bi do eksplozije v bivšem Idealu v Novi Gorici, kjer je življenje izgubil 27-letni moški iz Dornberka, prišlo zaradi odstranjevanja ventila s plinske jeklenke, sporočajo iz novogoriške policijske uprave.

Ob eksploziji in požaru, ki sta se zgodila v nočnem času 4. novembra, je 27-letni moški utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. V odrejeni sodni obdukciji in identifikacijskem postopku so dokončno potrdili, da je šlo za moškega z območja Dornberka. Poleg so našli tudi mrtvega psa.

Foto: ML (fotografija je simbolična)

V prostoru nekdanjega Ideala je bilo več gospodinjskih plinskih jeklenk. Pokojni 27-letnik je z ene od njih odstranjeval ventil, pri čemer se je iz jeklenke začel sproščati plin. Zaradi prižgane plinske peči za ogrevanje prostora, ki je bila v neposredni bližini, je prišlo do močne eksplozije in požara. Ob eksploziji je z druge jeklenke, ki je bila priključena na plinsko peč, odtrgalo priključno cev za plin, zaradi česar je plin začel nenadzorovano uhajati in goreti.

Po zaključeni preiskavi bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, sporočajo iz PU Nova Gorica.