26-letnik na Tolminskem trči v drevo in umrl

Foto: PGD Tolmin

Danes ob 3.50 zjutraj se je na Tolminskem zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je poškodbam podlegel 26-letni voznik avtomobila iz okolice Tolmina. Njegova sopotnika, stara 26 in 28 let, sta utrpela hude telesne poškodbe.

Po dosedanjih ugotovitvah je 26-letnik med vožnjo po glavni cesti iz smeri Kamnega proti Volarski ravnini, zaradi prehitre vožnje in spolzkega cestišča, v ostrem desnem in nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaneslo v levo čez neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče ter zatem na bankino, kjer je vozilo trčilo v drevo, zatem pa ga je odbilo v gozd. Pri trčenju je 28-letnega sopotnika na zadnjem desnem sedežu vrglo iz vozila, medtem ko sta 26-letni voznik in 26-letni sopotnik ostala ukleščena v avtomobilu. Voznik je na kraju nesreče podlegel poškodbam, sopotnika pa sta bila huje poškodovana in so ju tolminski reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Za posledicami prometnih nesreč je letos na severnoprimorskih cestah ugasnilo že osem življenj.

Foto: PGD Tolmin

Poleg policistov in reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in Kobarid, ki so zavarovali kraj dogodka ter iz poškodovanega vozila s tehničnim posegom izvlekli ukleščena udeleženca nesreče. Policija je o tragični nesreči obvestila tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče podali pisno poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.