24-letnik je ustrahoval osebje v šempetrski bolnišnici: GROZIL JIM JE Z NOŽEM

Foto: Pixabay

V soboto v zgodnjih večernih urah je v šempetrski bolnišnici 24-letnik razgrajal in osebju grozil z nožem. Ko so policisti PU Nova Gorica prišli na kraj dogodka, jih je poskušal ustaviti 26-letnik.

V zvezi z dogodkom v bolnišnici Šempeter poteka preiskava treh uradno pregonljivih kaznivih dejanj dveh moških oseb, starih 24 in 26 let: kaznivega dejanja nasilništva, kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Foto: ML

Policisti, ki jih je na pomoč poklicalo bolnišnično osebje, so morali zoper 24–letnega moškega uporabiti prisilna sredstva, prav tako mu je bilo v nadaljevanju postopka odvzeta prostost, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Prisilna sredstva so morali uporabiti tudi zoper drugega, 26–letnega moškega, ki je skušal preprečiti uradno dejanje policistov, pri tem pa je lažje poškodoval enega od zaposlenih zdravstvenih delavcev. Zaradi tega bodo policisti 26-letnega osumljenca kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

24-letnega osumljenca so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Uredništvo