22. dirka XC Griči v Vrtojbi: MEDNARODNA ELITA

Foto: FB VIVA Vipava Valley Sports

Danes se bo na Vrtojbenskih gričih začela pokalna sezona gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu. 22. dirke XC Griči se bodo udeležili številni tekmovalci, ki krojijo vrh svetovnega pokala in krosa nasploh. Če sodimo po prijavljenih kolesarjih, bo to najmočnejša dirka v Sloveniji doslej.

Nedeljsko dogajanje se začenja ob 9. uri s startom najmlajših kategorij do sedem let. Vrhunec bo start žensk v kategoriji elite ob 13. uri ter start moških kategorij elite in mlajših članov ob 15. uri.

Poleg vrhunskih slovenskih kolesarjev se bodo dirke udeležili tudi elitni gorski kolesarji iz Evrope, ki se uvrščajo v sam vrh svetovne gorsko kolesarske scene. Na startnem seznamu so zmagovalec lanske dirke na Gričih in svetovnega pokala do 23 let Italijan Nadir Colledani, evropski podprvak in šesti z Ucijeve lestvice Luca Braidot, sedmi na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, svetovni podprvak in drugi z lestvice Ucija Gerhard Kerschbaumer, nekdanja evropska in svetovna prvakinja ter zmagovalka svetovnega pokala Ukrajinka Jana Belomojna ter nekdanja evropska prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala, Slovenka Tanja Žakelj.

Foto: Prijavim.se

Dirka v Vrtojbi bo prva od osmih pokalnih. Naslednja bo 14. aprila v Završnici, tretja pa 12. maja v Kamniku, ki je v zadnjih letih nosila status največje gorsko kolesarske dirke v Sloveniji.