Dvajseti primer v Novi Gorici: PET AKTIVNIH OKUŽB

Foto: ML

V torek so v Sloveniji opravili 1439 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 36 pozitivnih testov, sporoča Vlada RS. 20. primer so zabeležili v novogoriški mestni občini, kjer je trenutno 5 aktivno okuženih oseb.

V bolnišnici se zdravi 20 bolnikov s covidom-19, nihče pa ne potrebuje intenzivnega zdravljenja. Enega so odpustili v domačo oskrbo. V torek ni bilo smrtnih žrtev bolnikov s covidom-19.

Foto: FB Vlada RS

Včeraj so največ, štiri okužbe z novim koronavirusom potrdili pri tujih državljanih. Po tri so odkrili v Ljubljani, Šentjurju in Grosuplju, po dve na Bledu, v Kopru in Velikih Laščah. 20. primer okužbe so potrdili tudi v novogoriški občini, kjer je trenutno 5 aktivno okuženih.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 419 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Največ, 90 aktivno okuženih je v slovenski prestolnici, po 10 ali več jih imajo še v Mariboru, Celju, Šentjurju, Novem mestu, Grosuplju in Tržiču.

Foto: Pixabay

Tri v torek potrjene okužbe so med otroki, starimi od pet do 14 let, šest med mladostniki, starimi od 15 do 24 let, sedem v starostni skupini od 25 do 34. Štiri okužbe so potrdili med ljudmi, starimi od 35 do 44 let, devet v starostni skupini od 45 do 54 let. Po eno okužbo so potrdili v starostnih skupinah 55-64 let, 75-84 let in med starejšimi od 85 let. Še štiri okužbe so pri starih od 65 do 74 let.

Podatki sledilnika tudi kažejo, da sta bili dve okužbi potrjeni med zdravstvenimi delavci in ena pri oskrbovancu doma za starejše.