V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.858 klicev. Med 731 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta 2 osebi izgubile življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 4 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.51 je na Petelincu v Tolminu zaradi napake na ekspanzijski posodi, voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tolmin so zaprli ventil in posesali izteklo vodo.

Ob 11.33 je v Višnjah, občina Ajdovščina, zagorel pomivalni stroj v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Col so požar pogasili in prezračili prostore.

Ob 15.59 je na Goriški cesti v Kobaridu gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, pogasili vozilo, odklopili akumulator, sanirali iztekle motorne tekočine, vozilo umaknili s cestišča, nudili pomoč policiji in poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Tolmin.

Ob 16.36 je v ulici Podbreg v Tolminu, voda zalila del stanovanja zaradi zamašene odtočne cevi. Gasilci PGD Tolmin so odmašili cev in posesali vodo iz stanovanja.

Ob 20.42 sta bila v Planinskem domu pri Krnskih jezerih pogrešana dva planinca. Gorski reševalci GRS Bovec so dehidrirana planinca našli v bližini planine Polje v občini Kobarid. Pohodnica pa je tudi poškodovana. Reševanje se bo nadaljevalo v četrtek v jutranjih urah.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 46 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju PU Maribor, Koper, Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 48 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 176 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper, 6 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (55), Maroka (29) in Pakistana (22).

Spletno uredništvo