18 – mesečna otroka padla v nezaščiten vodnjak

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.696 klicev. Med 707 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru, ter 92 kaznivih dejanj.

 

V 134 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa so izgubile življenje 3 osebe. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 10.13 sta na Osojnikovi cesti na Ptuju trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

16. 8. 2023 ob 11.20 se je na cesti Obala v Portorožu zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli. 86-letni voznik osebnega avtomobila je z vozilom zapeljal na parkirni prostor ob cesti Obala v Portorožu ob skladišču soli. Z vožnjo je nadaljeval do območja za pešce, kjer je zapeljal v morje. Vozilo je nekaj časa plavalo po gladini, nato pa se je potopilo. V vozilu je bila tudi 79-letna potnica. Na kraj so prišli gasilci, ki so osebi potegnili iz vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči so jima na kraju nudili prvo pomoč, vendar sta kljub temu umrla. Gasilci JZ GB Koper so iz potopljenega vozila izvlekli dve osebi in skupaj s policisti in reševalci NMP izvajali oživljanje, ki ni bilo uspešno. S tehničnim posegom so iz morja potegnili potopljeno vozilo. Policisti Postaje prometne policije Koper okoliščine nesreče še preiskujejo.

16. 8. 2023 ob 13.04 se je na avtocesti A5 izven naselja Cenkova zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 45-letni voznik motornega kolesa je vozil skozi predor Cenkova iz smeri Lenarta proti Murski Soboti in prehiteval osebni avtomobil. Po koncu prehitevanja je zapeljal desno, kjer je trčil v betonski robnik hodnika za pešce. Z motornim kolesom je padel in trčil v steno predora, ter obležal na vozišču. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Ob 15.10 sta v Pobegih, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo z reševalnim vozilom odpeljali v SB Izola.

Ob 15.45 sta na Koroški cesti v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, deaktivirali napajanje iz pogonskih baterij. Reševalci NMP Kranj so oskrbeli poškodovano osebo. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj.

Ob 17.06 sta na Skladiščni ulici na Jesenicah trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci GARS Jesenice zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri prenosu poškodovane osebe, avtovleki pri nakladanju poškodovanega vozila ter očistili vozišče.

Ob 19.11 je v naselju Kicar, občina Ptuj, osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave ter obstalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, ter vozilo postavili na cestišče. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano voznico na kraju oskrbeli.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 18 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, ter 1 drzno tatvino.

Ob 11.28 sta v naselju Pece, občina Grosuplje, ob stanovanjski hiši osemnajst mesečna otroka padla v nezaščiten vodnjak. Še pred prihodom gasilcev PGD Št. Jurij in Grosuplje so ju nepoškodovana iz vode z globine okoli dveh metrov rešili domači. Gasilci so vodnjak zaščitili, reševalci NMP Ljubljana in zdravnik ZD Grosuplje pa so otroka na kraju preventivno pregledali.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 221 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 208 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (98), Maroka (51) in Bangladeša (19).

Spletno uredništvo