Pri Grgarju voznica trčila v skalo: MED DREVJEM POD CESTO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V torek so bile severno-primorske ceste očitno še posebej nevarne. Pri Grgarju je 52-letna voznica trčila v skalo, na Tolminskem je 42-letna voznica zapeljala v obcestno brežino, na hitri cesti med Selom in Ajdovščino pa je 31-letni voznik tovornjaka zaradi okvare krmila drsel po ograji.

Okrog sto metrov iz krožišča za Grgar je z vozišča zapeljala 52-letna voznica avtomobila. Najprej je trčila v skalo, nato pa obstala med drevjem pod cesto. Novogoriški poklicni gasilci so jo rešili iz objema pločevine in vozilo postavili nazaj na cesto. Poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Med vožnjo iz Doblarja proti Tolminu je 42-letna voznica zaradi prehitre vožnje izgubila oblast nad vozilom in trčila v obcestno brežino. Voznica in otrok sta se lažje poškodovala, zato so ju tolminski reševalci po nudeni prvi pomoči odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Tolminski gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in očistili cesto.

Foto: ML

31-letni voznik iz Bosne in Hercegovine je na hitri cesti med Selom in Ajdovščino zaradi tehnične napake na tovornjaku (snel naj bi se povezovalni drog krmila) kar 40 metrov drsel po ograji ob robu ceste. Na srečo jo je odnesel brez poškodb. Novogoriški poklicni gasilci so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite tekočine in pregledali tovornjak.